Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tornseglarglädje

tornseglare
är luftens betvingare
kontinenternas mästare
de flyger dit där maten finns
medans
barnen i boet vilar i dvala

över Nordsjön från Skandinavien
och hem igen till sina barn
flyger de
tornseglarna
sfärernas obestridliga domptörer

de äter de dricker de sover de parar sig till vingars i luften
de sprider sina häftiga skrin till världen
och ner till människorna
som blott tafatt och förvirrat trampar marken

och vem kan fixa sådant
förutom dessa utomordentligt välanpassade, närmast magiska, bevingade varelser

ingen
givetvis ingen

och
med den speed de har i sin flykt
dessa tornseglare
hinner en enda av dem på ett år flyga
- och betänk nu detta, du Thailandresenär -
den hinner flyga fyrahundra varv runt jorden
driven
enbart av
biobränsle
driven av kraften i myggor, flugor, spindlar, skalbaggar, flygmyror, fjärilar och andra yrfän

så är det i denna världen
som somliga outgrundligen vill kalla
"inreallife"




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-04 20:44



Bookmark and Share


  Minkki VIP
yrfän - vilket härligt sammelord!
för att inte tala om vilken tänkvärd text med flow (eller heter det flykt i det här fallet?)

2018-07-11

  Per Teofilusson
Words! Så ska det predikas.
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP