Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna gång lägger jag upp 2 dikter som hör ihop.


Äta upp demokrati

Det finns de som vill äta upp
vår demokrati
Bjuder man in dem
äter dom upp den

Demokrati är samtal
och trista regler för att
alla ska bli tvungna att lyssna
och säga sitt

Ätarens ideologi är att
äta sönder samtalet
Krossa den som säger emot
Krossa knäskålar och liv
till tystnad

Borta är de trista reglerna
för samtal
borta är de som vågar tala

Så dör en demokrati
genom att bjuda in ätaren
till samtalet




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-07-06 09:57



Bookmark and Share


  Verner Forsman
En svår fråga utan enkla svar.

Begränsa yttrandefriheten för att rädda den. Begränsa demokratin för att hålla den vid liv.
2018-08-30

  Den skrivande tysta
Fina, viktiga dikter. Lite tunga såhär
i sommarvärmen men högst aktuella.
Tänk om fler vågade öppna ögonen och läsa, öppna munnarna och tala, våga säga sitt hjärtas mening.
2018-07-06

    Sefarge VIP
En tunna lavemang avfall
till dem så de håller käften.
Fängelse om de begår brott
Är det rätt melodi
till idioterna?
2018-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner