Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett skepp av dårar!

Över medelhavet ifrån Afrika kommer det människor
i sina undermåliga båtar i hopp om att få ett bättre
och drägligare liv här i väst
Överbefolkade båtar som knappt flyter fram på havet
Ett skepp av dårar där ingen kan simma eller har
någon flytväst
Men ändå gör de upp en brasa på båten för att
kunna värma sig eller ta ut lyckan i förväg
genom att ställa till med en liten fest
Och sen när båten antingen brinner upp eller sjunker
mår de som lyckas överleva som pest
För av alla de som var med på båten finns det nu
bara en liten rest kvar…

Ett skepp av dårar!

Ken Cassel
6/7-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-06 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel