Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarlov i Skåne med pappa. Fick upp dessa minnen under en febrig natt.


I folkan

I febertöcknet
fladdrar minnesbilder:
Den heta bilen
oxelns jättesvans
uppförsbacke med gräsrand.
Sen gick det nerför
dammigt, grusigt
svårcyklad väg,
jag satt bättre bredvid pappa
i folkans varma bubbla.

Mitt i solbaddet låg affären
som såg ut som en sockerbit.
Det var snällt av Hjalmar Persson
att envisas med att bjuda på en ny glassbåt
ur den knastriga frysboxen varenda gång.
Men varför hade han så tjocka glasögon?
Alla orden han sa
rundade sig och drogs ut
jag kunde krypa in där
och förstå ett och annat.

Glassen räckte hela vägen till Ängalag,
jag fick stiga ur och öppna grinden,
det låg komockor i gräset
med förrädiskt torra skal.
I sanden var det varmt,
tången var så tät
och det gällde att akta sig noga.
Längre ut var bottnen ljus
när jag simmade under vattnet
var jag mera fågel än fisk.




Fri vers (Prosapoesi) av HEM
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-06 23:05



Bookmark and Share


  ecel
Tycker om denna! <3
2018-07-07

    ej medlem längre
Gillar ordval och temat barndomsminnen!
2018-07-07

  HenrysDotter
Snyggt förmedlat med mycket känsla!
2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

HEM
HEM