Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten skrevs på Mors dag, om kvinnolinjen i familjen, minns mormorsmor, har nu flickbarnbarn själv, sex generationer överblickar jag.


Mamma

I minnet bär jag mamma och mormor
och mormorsmor
nu är jag själv mormor, min dotter är mamma
både mamma och dotter

Kvinnolinjen i mitt liv
starka kvinnor med frihetsbehov
kärlekskraft och stödjande förmågor
som var och en kombinerar på sitt vis

Jag minns att mamma gärna lyssnade
och hjälpte en att reda ut livets trassel
minns att hon stoppade om hårt
så att jag slapp mardrömmar

Ja hon kom trofast
på alla skolavslutningar
i nystruken klänning
med nymålade naglar

Mamma såg allt
och framför allt
hon ryckte ut
vid fara

När hon blev sjuk och förlorade kraft
fortsatte hon ändå att lyssna
på barn och barnbarn
och på fåglar




Fri vers (Prosapoesi) av HEM
Läst 416 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-06 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HEM
HEM