Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åtta-radigt, rytmiskt versmått, fick det i en workshop, har bara skrivit så i flera år! Det har rötter i fransk medeltid.Inspirerande! Här kommer två exempel på formen. Om du vill prova?! Om nån stött på denna diktform förut, berätta gärna för mig.


Rundeller

1
Nu hörs en barnröst
och tvättmaskinen centrifugerar
något prasslar bakom ryggen
nu hörs en barnröst
och imorgon far familjen
till morföräldrarnas ö
nu hörs en barnröst
tvättmaskinen centrifugerar

2
luft, mera luft!
trånga lungor
lördagsstiltje
luft, mera luft!
och blommor
mera blommor
luft, mera luft!
trånga lungor





Bunden vers (Annat versmått) av HEM
Läst 339 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-07 19:31



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Den var rolig!
2018-07-18

  aol
Rolig att läsa,
2018-07-07

  Nanna X
Roligt repetitivt versmått!
2018-07-07

    ej medlem längre
Härligt! Den ska jag prova! Tack !

2018-07-07
  > Nästa text
< Föregående

HEM
HEM