Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Joan Baez höll sin avskedskonsert i vintras, hon är en sjungande aktivist och hennes liv sammanfaller med medborgarrättsrörelsen och Vienamkriget, hon var nära vän Martin Luther King och Bob Dylan m.fl. Som sjungande flicka influerades jag, vi.. Se foto!


Lovsång till Joan

Drottning Johanna, din mantel brer ut sig
över marmorgolv och vassa stenar
din röst klingar mellan polstjärnan och Kap Horn
dina skepp seglar i en stark vind.
Det är en lång resa, din resa
du bär vår historia i ditt hjärta
Lik en smäcker orgelpipa
låter du luften strömma igenom dig
din blick genomtränger lögnens dimmor
de dubbla motiven, de vaga ursäkterna.

Det klara ljuset lyser på dig och mörka skuggor
för en stund avväpnade, står i kulissen.
Det finns en samhörighet, en kärlek full av respekt
en bred bro mellan dig och oss i härute i publiken
och du rör dig fram och tillbaka på bron
medan röken skingras och allt stillnar:
Vi är här nu, tillsammans
och vad som än må hända
har vi varit här tillsammans!




Fri vers (Prosapoesi) av HEM
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-08 23:40



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Kärleksfull
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

HEM
HEM