Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Syster Jenny och jag går på klubb, jag rätt motsträvig först..hon känner dem som spelar. Teckning ( min son) Jonas Blomqvist ( 1984-2011) " No single word can express a feeling."


Dansa med Pan

det är lördagskväll vid Hornstull
min syster och jag kommer in på dansgolvet
en man i manchesterbyxor dansar intensivt
njuter med uppåtsträckta armar
kisar och ler

nu bjuder han upp, jag följer tveksamt
något är välbekant, vi var så unga
när Eros sköt sina pilar av guld och bly
han fylldes av kärlek, jag blev rädd
förvandlades till träd i hans famn
med bultande hjärta under barken

nu dansar han vidare
med en kvinna i kubanska flätor
jag dricker vatten och spanar runt
bandmedlemmar har rastflätor
och säckiga träningsoveraller
de spelar anspråkslöst och skramligt
seglar mellan Karibien och Liverpool

vi dansar igen
han drar mig intill sig
snurrar runt golvet i rytmiska svängar
sensuellt och oroväckande
jag har glömt hur man gör
när man kommer nära
syster Jenny ser på
med ett leende




Fri vers (Prosapoesi) av HEM
Läst 830 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-07-08 23:01



Bookmark and Share


  HenrysDotter
Känns ju nästan som man är med på plats,levande beskrivning!
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

HEM
HEM