Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanndröm

I

Det finns drömmar

och det finns drömmar

 

och jag undrar över

hur det kommer sig

 

att jag går genom

okända kvarter

 

i det Göteborg

jag känner så väl

 

och möter

en ny staty

 

över vispoeten

Olle Adolphson

 

II

Den är fin

mitt i undanskymdheten

 

på en öppen plats

vid änden av en bakgata

 

och jag stannar

och betraktar den

 

när jag plötsligt hör

någon sjunga

 

III

Gunnel Lindblom

aktrisen från förr

 

i mossgrönt

och vackert brunt

 

sjunger om poeten

och om hans värld

 

och om annat

som gör livet rikt

 

och jag är hennes

enda publik

 

och jag ser

och jag lyssnar

 

på en konsert

av visor och sånger

 

som ekar

mellan höga stenhusväggar

 

IV

Mina applåder

kommer från hjärtat

 

hennes värld

vispoetens värld

 

blir också min

i nattens timmar

 

i Göteborg

nära havet

 

V

Vi tar följe

mot spårvagnen

 

och hon berättar

att staden skulle sjungas

 

och att artisterna

fått uppdrag av Någon

 

med sinne

för poesi

 

att förvandla sten

till sol och ängsmark

 

och försöka öppna

de dolda vägarna

 

till människors

stängda gläntor

 

V

Hon är vacker

med snusnäsduk runt halsen

 

och hon försvinner

med 5:ans linje

 

när natten sakta

går mot gryning

 

i mitt eget

sovrum

 

VI

Drömmar kan vara

så sanna




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-09 10:44



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Drömmar är sanna, så är det bara, jag tvivlar inte en sekund på att Någon med sinne för poesi gav uppdraget att förvandla sten till sol och ängsmark, och författaren ord att låta staden sjungas


2018-07-10

  Feminaz
Dina drömmar är en levande plats för poetiska och själfulla möten.
2018-07-09

  Kungskobran VIP
Fint skrivet om skön dröm
2018-07-09

  Öknens Ros VIP
Finstämt och drömskt.
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP