Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matdags nu...

Min man arbetade som arbetsledare
gator skulle grävas och byggas...
Han hade ett 10-tal män med sig
var de nära vår bostad kom han alltid
in till mig och sa... Klockan 11 kommer
vi som vanligt på kaffe... Men sa jag kom
kl 12 så kan vi bjuda på middag, för en
gångs skull...

Prick kl 12 dök gänget upp, då såg jag
att det var fler med än "gubbarna" som
brukade komma till kaffet... Det var några
chefer från kontoret, en arkeolog, för vid
grävningen hade det hittats gravar med
skelett i högar, troligen hade nå´n
epidemi dragit igenom stan för
100-tals år sen...

Maten som jag lagat, serverades och kaffe...
Alla var nöjda och glada när de gick...
Tackade glatt!

När min man sen kom hem efter arbetet
berättade han att han varit inne på
kontoret på e m... Då hade chefs-
gänget suttit där och druckit kaffe
och de hade igen tackat för maten...
den var ju så otroligt god...
Nästan slickat sig om munnen..

Men när han skulle gå dunkade en av
cheferna honom i ryggen och undrade:
-Var hade ni köpt den goda maten?
Den kändes ju precis som hemlagad...

Först fattade min man ingenting...
Men sa: -Köpt maten... Aha, den
hade ju min fru lagat...
-Va, sa chefen då, kan hon sån´t....







Övriga genrer (Kåseri) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-09 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt