Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yta och kärna

 

Jag kunde ha
blivit kär i dig

Det fanns en hinna
av falskhet över
din vackra yta

Jag som söker
det äkta hos mig
själv och andra

Skulle bli besviken
Om hinnan sprack

Jag kunde ha
blivit kär i dig




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 280 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-07-09 17:22

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Låter man sig hindras av yta...?

Dikt som väcker lite funderingar.
2018-07-09

    ej medlem längre
'räddad' i tid från undergång?
2018-07-09

  Fulbergarn
som kokain
2018-07-09

    Sefarge VIP
Ibland kan man hitta
mer än man vill ha
och rusa skrämd
Därifrån?
2018-07-09

  HenrysDotter
....ibland kan det vara svårt att genomskåda..
2018-07-09

  alicja lappalainen VIP
kärleken är en psykos.
2018-07-09

  Petter Wingren
Ytan kan vara dubbelt attraktiv i det faktum, att vi har en rädsla för djupet att förhålla oss till, samtidigt som vi dras till djupet. Svaret på frågan vill du verkligen lära känna mig som jag är? besvaras inte per automatik med ett ja.
2018-07-09

  Larz Gustafsson VIP
"Never trust a pretty face", som Amanda Lear sjöng.
2018-07-09

  Lidde
Fantastiskt
2018-07-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd dikt om att bedåras av en vacker yta, utan äkthet. En sorglig upplevelse, som man helst vill slippa. Men inte ovanlig.
2018-07-09

  Öknens Ros VIP
ett vackert yttre kan bedra.
2018-07-09

  Kungskobran VIP
Skalet bedrar
under ytan
finns inget kvar
2018-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten