Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sisyfos i Vasastan

 

Jag har rullat sten
hela natten

Bergssluttningen
är belyst av starka
strålkastare

Publiken jublar
och hånar mig
var gång stenen
rullar tillbaka

Sisyfos travels
bussar står
parkerade vid
sluttningens
lägsta nivå

När morgondagen
öppnar sin lucka
sätter jag mig ner
och fnyser och
tänker aldrig mer

Jag går med raska
steg hemåt befriad
från mitt ok

Reseledarna hotar mig
med repressalier

Min kamp mot
stenen är över

Nu ska jag sova ut




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 393 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-07-10 09:45

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
En känsla i stark befrielse och klarhet. Allt blir bättre spikrakt framåt. Underbart!!! Inga mer betungande ok eller måsten . Bra!!! Mänskligtbefämjande !!!
2018-07-12

  Eva Langrath VIP
Härlig text med blandning av humor och allvar

2018-07-10

  Ess VIP
underbar<3<3<3<3
2018-07-10

  Kungskobran VIP
Kampen är över, nya kamper tar vid
2018-07-10

  Bodingen VIP
Så ska det gå till, inga genvägar!
2018-07-10

  Larz Gustafsson VIP
Härlig slutkläm där!
Ibland är det rätt att göra uppror.
2018-07-10

  Petter Wingren
Just det. Ingen ska få äga makten över våra val. Ingen tar varken ansvar eller konsekvenser. Så ditt nej till meningslös syssla inför publik gäller. Reseledarna kan söka den plats du lämnar ledig.
2018-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten