Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fukten

Det börjar med fukten
som långsamt,
nästan omärkligt,,
invaderar grunden

Äter sig in i bjälkar
och trossbotten
Gradvis stiger upp
längs väggarna
lämnande illaluktande
fläckar bland tapetens blommor

Når taket
och droppvis börjar falla
över möbler och mattor
Rinnande längs väggarna

Suddar ut tavlornas färger
Göder svamptillväxten
mellan böckernas sidor
Förintar den kunskap
vi samlat genom livet

Så till sist
korssluts elektriciteten
och alla vi
blir sittande
kvar i mörkret




Fri vers av Sören Karlsson
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-07-11 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Karlsson
Sören Karlsson