Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordspråk och vardagliga uttryck i livet

Bättre sent än aldrig
Som man ligger får man bädda
Som man bäddar får man ligga
Små bäckar små blir till en Å
Det man inte har i huvudet får man ha benen
Hellre en back i hallen än ett hack på ballen
Det är bäst att smida medan järnet är varmt
Rom byggdes inte på en dag
Nä, men den brann ner på en
Var dag har sina egna problem
Varför göra det idag det som du kan göra i morgon
Och vice versa
Varför göra det imorgon det som du kan göra idag
Den som skrattar sist skrattar bäst
Borta bra men hemma bäst
En olycka kommer sällan ensam
Skönheten kommer inne ifrån
Man gör inte det mot någon annan det som man
själv inte vill bli utsatt för
Störst går först
Den enda gång som man tittar ner på en annan
människa är för att hjälpa den upp
Listig som en räv
Nu susar det i säven igen
Nu ugglar det i mossen
Den som inga byxor har får gå med rumpan bar
Ingen tid att förlora
Livet är ingen dans på rosor
Förlorar du en så står det dig tusen åter
Det finns många fiskar i sjön
Du sitter väl inte i sjön
Dom fulaste fiskarna simmar alltid på de djupaste
och lugnaste vatten
Gul som en postcykel
Ful som stryk
Tagit vatten på sin kvarn
Bakom mina solglasögon kan jag vara mig själv
Man ska inte kasta sten i glashus
eller är din farsa glasmästare
Det som går runt kommer tillbaka
Tjuven kommer alltid tillbaka
Nu får det bära eller brista
Sisten i är en badkruka
Så nära men ändå så långt borta
Nära skjuter ingen hare
Varför ska man ta livet av sig för då man
inte får höra skitsnacket efteråt
En elefant glömmer aldrig
Man ska aldrig säga aldrig
En gång är en gång
Två gånger är en gång för mycket
Gör nu ingenting som inte jag skulle göra
Lika barn leka bäst
Hoppa och skit så får du randiga ben
Pissa så blir du ren
Allt det som du kan göra kan jag också göra
Fast bättre
Bättre med en polare i Polen än en polare i röven
Gå inte på berg när det finns småsten
Först till kvarn får kvarn mala
Nu eller aldrig
Lika lång väg tillbaka
Bättre fly än illa fäkta
Man får aldrig tappa hoppet om en bättre
morgondag
Synden straffar sig själv
Den som aldrig har syndat får kasta första stenen
Och så vidare
Kanske ni känner igen någon eller kan någon själva
Jag är idel öra och vill gärna få höra
Hej så länge…

Ken Cassel
14/7-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 1447 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-14 04:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel