Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upprättelsen

 

 

I natt faller stjärnorna ner

och dekorerar de utslagna 

med ordnar 

 

De svaga reser sig 

och blir upprättade 

 

I rovdjurens tid 

när asgamar kretsar 

över oss 

 

Snyltarnas och krämarnas 

tid är snart förbi 

 

De som varit svaga ska

bli starka

och sätta

dagordningen




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 540 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-07-15 20:34

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
sympatisk dikt
och visst vill jag tro
att de som vet hur det är
att underställd andra
besvara krav
som känns personligt meningslösa
för att inte säga förolämpande
ska minnas sig själva
och sin längtan efter det som är gott
och verka för rättvisa och solidaritet
vid ett maktskifte!

2018-07-16

  Petter Wingren
Vacker profetklang med stjärnklara skarpa kanter där du blottar ditt patos
som tar tag i gamla mönster av
upprättelse och ombytta roller, luktar lite proletariatets diktatur.
2018-07-16

  Stefan Albrektsson
Mycket mycket snygg inledning med de fallande stjärnorna som dekorerar med ordnar (och får sedan en helt annan vändning än hos Södergrans "Stjärnorna")!!
2018-07-16

  M73
Jag håller mig vaken inatt med blicken uppåt!
2018-07-15

  Cikoria Blå VIP
Tänk ifall de här diktade orden blir sanna.
De svaga är ibland redan nu de starkaste, de vet hur det är att inget ha.

2018-07-15

  Bodingen VIP
Äntligen ett maktskifte värt namnet.
2018-07-15

    ej medlem längre
Wow! Äntligen Rättvisa..
2018-07-15

  Kungskobran VIP
Och så sätter dom dagordningen och blir snyltare krämare och rovdjur
osv osv .........
2018-07-15

  Larz Gustafsson VIP
De sista ska bli de första och vice versa.
Verklig upprättelse får man endast genom Jesus.
2018-07-15

  alicja lappalainen VIP
...ett sådant skifte förändrar ingenting..
2018-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten