Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejonhuvud

I lejonhuvud lockar dansen
När hjärtat darrar i sitt bo
Och törnros väcks med vassa lansen
- skarpare än örnens klo

Vildsint slukar du mitt minne
Utan att åt valsen ge
Ens ett varsamt slags vansinne
”På det fjärde ska det ske”

Femton armar sveper bortåt
Trasar sönder kvistars gräns
Fjorton ben helt utan uppsåt
Trampar snett när bågen spänns

Och under ytan fortgår balen
Trots att törnros taggar brast
Utan stegen kommer kvalen
Tryckande som ögonkast




Fri vers (Fri form) av Ljungeld
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-07-16 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ljungeld
Ljungeld