Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven på åttiotalet


Smultron på ett strå

1
Gul som en tussilago
brun som den släta barken
och vitt som det lilla molnet
som seglar över dig

Blått som ett stilla juniregn
grönt som de första löven
och röd som den mjuka kärleken
som jag vill ge till dig.

R
Smultron på ett strå
vita brudbröd på en äng
svalan i det blå
gör en hisnande sväng

Smultron på ett strå
blåa klockor på en äng
drömmar du kan få
när du sover i din säng

2
Lila som ett fång syrener
skär som en blyg linnea
och skön som en bro av regnbågsljus
som lyser över dig

Svart som den runda stenen
orange som ett moget hjortron
och röd som den mjuka kärleken
som jag vill ge till dig




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av ecel
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-17 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ecel
ecel