Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

621.Popcorn...popcorn...

...vad?...popcorn!

Det skarpa ljudet kom nerifrån
den upptrampade stigen dold bland
myrmarkens frodiga grönska.
Ganska bred för nyfödda grodor.

Panik bröt ut bland dem av
grodmamma skriande,"DINOSAURER!!!"

Som nykläckta sköldpaddor på jakt
efter det skyddande vattenbrynet,
hoppade de små grodorna förlamade
av rädsla mot gräset.

klick...mosad jordfärgad liten groda..
en gång två tre...ljud av popcorn...
fyller luften igen och igen...

Stadsfötter,
"THEY CAN NOT SAY ANYTHING TO US!"
av olika storlekar,blandade skor,
barnvagnar,cyklar,långsamma,snabba,
springande i syfte att stärka sin hälsa,
på promenaden...skarpa fågelnäbber med...




Övriga genrer (Kåseri) av Lollitta VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-21 10:13



Bookmark and Share


  petter rost
Popcorn... och det handlar om nyfödda smågrodor och människans oreflekterade massakrer av liv, om än aldrig så litet och till synes betydelselöst. Som ljudet av popkorn mot kastrullocket när de knäcks och mosas under våra "stadsfötter", oförmögna att säga någonting..."oj, nåra grodyngel, kan du ge mig Fantan"...
Några små nyfödda grodor hit och dit gör ingenting för världens gång. Men den likgiltiga attityden till att dessa också är liv, visar på en civilisatorisk inskränkthet, alltför trång. Och farlig!
Låter jag "mesig"... Ja då är jag mesig!
Ändå är denna tragedi i förstoringsglaset skriven på ett rasande fint språk – läs, och hör, rytmen och hur lite "okonventionella" radbrytning får den att stillsams vagga fram – mycket vackert! Och för mig inte alls något virrvarr!
2018-07-24

  Ronny Berk
Ett behagligt virrvarr av ord och tankar, jag uppskattar !
2018-07-21

  aol
Underbart skaldat vännen,
2018-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP