Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pinka på livet

Du är det pissglittrande grässtråt
framför skäll-hundarnas stänk
den kittlande pausen i diket
och de grävande tassarna
du är myllan
och allt du låter få fäste
och inbilla dig inget mer
en dag kommer du faktiskt förstå
hur mycket mer än begränsad yta du är

mer
                         mer
    mer
                                 mer
            mer

Mer än den citrusluktande tvålen
som åker runt inuti urinoaren
mer än svajandet för överheten
genom ett sorgligt hukande
du kommer att stå kapprak
låta allt i dig växa och sträcka ut
sprida sig som en präriebrand
och genom förstörelsen gro vissheten 
om att också du har rätt
att pinka på livet




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-07-21 15:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nanna X.
Den textraderna är suveräna. Liksom många av bob hunds textrader.
De har ju även haft den goda smaken att göra en svensk version av Plastic Bertrands "Tout Petit La Planet" - "Den lilla planeten".
2018-07-21

  Nanna X
Roligt att läsa dig igen! Visst får man pinka på livet ibland, kväve ger näring ; )

Inledningsraden får mig att associera till bob hund:

"Blommor som du växer bara på brinnande fartyg
Du är den renaste fisken född i förgiftat vatten"
2018-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Urofilernas Riksförbund.
2018-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP