Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi lever i en skev värld!

Och vi kan börja med Afrika och afrikaner
som exempel
I Afrika vägrar de flesta män att använda kondom
då de skyller på att deras religion förbjuder
dem till det
Så med andra ord skiter de i att det födds barn
på löpande band principen
För låt oss säga att de föder sex till sju barn
i familjen så kan de ändå knappast lyckas göra
alla dessa barn lyckliga och ge dem en
sjyst och bra framtid
Men det är där vi kommer in
Vi i västvärlden
För som det verkar ska vi i västvärlden försöka
rädda alla dessa oönskade och bortglömda barn
ifrån sin misär där deras föräldrar har
misslyckats helt
Totalhavererat
Så det har visst fallit på våran lott här i väst att ta
hand om det ansvaret
Och det är inte lite ungar som vi pratar om som
har det för djävligt runtom på planeten
Stackars barn vill jag säga
Men vi i lilla Sverige kan tyvärr inte rädda alla
jordens barn med våra insamlingar och biståndspengar
oavsett om vi så skulle vilja det
Det måste ni väl ändå förstå
Det roligaste är ändå att om vi skulle skicka ner
jordbruksmaskiner och dylikt i hopp om att
afrikanerna ska kunna sköta om sitt eget jordbruk
så skulle det ändå inte funka
För det första de skulle göra är att sälja maskinerna
då afrikaner inte tycker om att jobba
Vill inte jobba
Inte i Afrika i alla fall
Och varför ska de göra det då västvärlden skickar in
ris och förnödenheter till de allra flesta fattiga länderna
Det är kanske inte så mycket men tillräckligt för att
de ska kunna överleva
Så de flesta afrikaner finner väl sig i det, kan jag
tänka mig
För inte bryr sig den gemene afrikanen om utifall
han och hon skulle råka sätta några oönskade barn
till världen
För det tar ju västvärlden hand om på gott och ont
då föräldrarna helt plötsligt kan känna sig helt
befriade ifrån det ansvaret
För någon kondom tänker de flesta religiösa
afrikanska männen i alla fall inte börja använda o. s. v.
Kondom?
Vad är det för någonting
Är det något som man kan äta kanske?
Inte konstigt då att världen ser ut som den gör idag
med tanke på alla människor som bor här på den
här överbefolkade planeten
Och många fler lär vi bli med tiden…

Vi lever i en skev värld!

Ken Cassel
22/7-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-22 02:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel