Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillstånd



Drag du till stenåldern
Med din Neanderthal
Mentalitet

Här har du ingenting
att hämta

I en flatbottnad urgröpt
Eka in i viken bland för
-historiskt dis

Och Storlommens skriande
läte

Med vakter som frågar om
du har något att deklarera

Ber dig att följa med in till
ett rum för kroppsvisitation

Sådan spänning,
att alltid be om

tillstånd för att få passera
In till olika gränser
i den moderna tillvaron


Och du vill inte vara där

Du vill vara någon annanstans
Där du gränslöst hör hemma




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-07-26 07:15



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra diktat, med tänkvärd botten.
2018-07-26

  Kungskobran VIP
Fantastisk innehållsrik text,
fint
2018-07-26

  Stefan Albrektsson
Texten tar mig på en svindlande resa och jag blir knockad av den alldeles fenomenala avslutningen i "... vill vara någon annanstans / Där du gränslöst hör hemma"!! Där vill jag också vara!!
2018-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP