Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen i spegeln

vem är mannen i spegeln
vem tittar tillbaka på mig idag
vissa dagar är jag stark
andra är jag så svag

jag vet att jag inte får
ge ångesten ett övertag
jag vet hur det går när jag låter
andras krav, andras ord bli min lag

då är mannen i spegeln
mitt dystra, mitt mörka jag
han tittar på mig och jag tänker
kanske imorgon blir en bättre dag

vem är mannen i spegeln
vem tittar tillbaka på mig, vem
vissa dagar kan det vara
som att titta döden själv i ögonen

vem finns här för mig
när jag behöver en vän
när är min väntan slut
vinden viskar ”inte än”

jag kan vara så ensam
så att min enda vän
är mannen i spegeln
det är bara den dystra sanningen

vem är mannen i spegeln
vem tittar nu tillbaka på mig
vissa dagar kan det kännas
att livet är helt okej

vissa dagar är jag en vinnare
jag gör min egen grej
det är bara full fart
det finns inga gränser, fanimej

men när det går som bäst
när det börjar gå för hårt
då ser jag inte alltid mannen i spegeln
då ser jag inte sanningen – det är väldigt svårt




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-07-26 20:38



Bookmark and Share


  AKT VIP
Se och förundras. Beundra det du ser.
2018-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Ah... Gamla Magnum, som fick en hit med en svensk version av Carvelles gamla "The L.A. Run" (1978).

https://www.youtube.com/watch?v=t-Z08x-QyO0

2018-07-26

  Bodingen VIP
"Spegel Spegel" - Magnum Bonum
2018-07-26

  Larz Gustafsson VIP
"Hallå, ansikte i spegeln, det var längesen" (Eldkvarn)

"When you look in the mirror, do you smash it quick. Do you take the glass and slash your wrists?" (X-Ray Spex)
2018-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP