Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

notimeblues

 

 

Han hade staplat
frusna timmar
i en hög
utanför min dörr

ett desperat försök
att spara tid

men den gick inte
att återanvända

när jag berättade
blev han förkrossad
för det var den
enda tid han hade
kvar

vi stod tillsammans
såg upp
mot kvällshimlen
som var klädd
i grått och
svart

det fanns inget
vi kunde göra

ändå stannade vi klockan
i köket
i sovrummet

i ett desperat försök
att stoppa tiden
som farit så
illa med oss

vi vakade
på altanen
den natten
fick se
hur himlen skiftade
färg

miljarder stjärnor
tändes däruppe
som en oåtkomlig skatt

han sa

ovan där är det
ett annat ljus

och tiden kommer
alltid att räcka till

fast vem vet
hur lång en evighet är?



 

 

P.G 20180727

 




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-07-27 23:05



Bookmark and Share


  Magica VIP
Fin text! Kram.
2018-08-18

    snöö
Tycker mycket om denna fina dikt. Gillar hur du använder orden, trollar fram meningar som tex staplat frusna timmar i en hög. Vilken härlig förmåga du har i ditt skrivande.
2018-08-08

  Blåbäret
Allt vi har är nu. Ett här att förvalta. I frusna timmar är, som du skriver, allt förlorat. Men vi får tina, smälta för att hitta samklang så inte allt går ifrån oss.
Ibland upptäcker man det för sent dock... Finstämd i sitt stilla konstaterande med passande rubrik.
2018-07-30

    carinamnm
Fantastisk text Peter!!
Jag läser om och om igen och förundras över dina otroliga tanke-vindlingar!
2018-07-29

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text att läsa och begrunda!
Som en lysande stjärna på poeternas himmel!
2018-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP