Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så bräcklig var aldrig solen

Det hänger pärlor
för tunga för min kedja
Barndomshimlar går i kras och
krackelerar


Pennan var en revolution och
du vandrade omkring med
Blyertssot i själen målade
alla dina älskares sängar med
Hjärtesvart pulver tills
du samlat tillräckligt många
Fingeravtryck för att spackla över
alla såren

En avdunstande självkänsla och
en dunkande brist av kärlek
Fångar dina fingerspetsar när
ångesten tar kontrollen över pappret
Och du överlämnar bitar av själen
till första bästa läsare


För falsk medkänsla är bättre än ingen alls
och att låtsas gör det
Lättare att veta om
hur fel uppbyggt hela livet omkring
Dig blivit under alla år
du grät själv under tomma stjärnor

Ditt ansiktsuttryck andades uppgivenhet
när du skrek in i den folktomma dörröppningen
Att nu fick det fan vara nog


Ingen hörde hur ditt hjärta pumpade ut
det sista livet ur kamrarna när
Du tappade upp poesi i provrör
spillde ditt hjärta i tomma artärer
Sålde din själ till djävulen gav
dig själv till människan för
Ingenting

Du försökte skapa någon sorts tillit
till livet
När din själs ädelstenar regnade över dig
och alla
Livets budord drunknade i bullret från dom som
Verkligen lever








Fri vers av unhappyvoices
Läst 360 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-11 19:12



Bookmark and Share


  Bump
aaah.. inte alls, absolut inte alls, dålig. asbra. gillar särskilt första stycket. och resten. du är ju asbra. skitbra. yeah.
2006-06-11

  Bump
aaah.. inte alls, absolut inte alls, dålig. asbra. gillar särskilt första stycket. och resten. du är ju asbra. skitbra. yeah.
2006-06-11

  CakeOrDeath
"Ditt ansiktsuttryck andades uppgivenhet
när du skrek in i den folktomma dörröppningen
Att nu fick det fan vara nog"

åhåhåhåhååh, tack :D
känner igen mig, när allt man gör känns värdelöst, som att man ska gå sönder vilken sekund som helst men man vill inte visa det. ås jag tolkar den iallafall. bäst <3
2006-06-11

    ej medlem längre
ihh ! * glad glad glad *

ibörjan tror man att det kanske handlar mer om ens egna uppoffringar, händelser, / osv.
Sen får man reda på att nej så är det inte
sånt som är så underbart
att du låter mig få gissa innan '*ler*


Det hänger pärlor
för tunga för min kedja
Barndomshimlar går i kras och
krackelerar




den får mig att tänka på vinter & vemod
vackert !!
2006-06-11
  > Nästa text
< Föregående

unhappyvoices
unhappyvoices

Mina favoriter
Du pumpar bra, sa jag.