Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Forellen

 

Tonsättaren är
trött på sina
noter

Han går längs
bäcken

ser en forell
avteckna sig
mot botten

Snart har en
en bild vuxit
fram

Ett nytt verk föds




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 372 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-07-30 20:19

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
var det laxforell,bäckforel eller blåforell?
2018-07-31

  Boneyfrank VIP
Drömskt, subtilt och poetiskt. Kan tolkas på olika sätt!
2018-07-31

  Öknens Ros VIP
Naturen är en stor inspirationskälla.
2018-07-31

  Bodingen VIP
Så kanske det gick till när Skogman skrev "Storfiskarvalsen"
2018-07-31

  Fulbergarn
Så funkar det! Ibland
2018-07-31

  HenrysDotter
Ny inspiration,nytt verk,låter hoppfullt.
2018-07-30

  Poeten Salvador VIP
Parallell till diktskrivning?
2018-07-30

  Hopplös själ
För den som är öppen springer källan fram på de mest oväntade ställen :)
2018-07-30

  Kungskobran VIP
T.ex Forellswiten komponerad av Franz Schubert 1817
2018-07-30

    Sefarge VIP
Även Kalevala toner
Från vattnet kan
upplockas?
:
2018-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten