Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reklam! Reklam! Reklam!

På Tv´n och radion är det mest reklam hela dan
då företagen försöker få oss alla att öppna
våra plånböcker så att kronorna våra kan börja
rulla ner i deras fickor
Ja, de försöker hjärntvätta oss alla med sina
handelsvaror och spel
Köp, Köp, Köp, Spela, Spela, Spela
Vilket jag tycker är fel
Och de enda företagen som gör motreklam mot sina
egna varor är staten då de vet att den ändå är
vinstgivande
Spola kröken eller drick lagom ifrån systembolaget
ty likaså tobaksbolagen med sina hemska bilder
och citat på ciggpaketen och snuset
Och så har vi det helt unika Svenska Spel som gör
massor av reklam för, för att sedan säga
Spela lagom eller allvarsamt
Det är som om man inte vet om man ska
skratta eller gråta
För numera är jag hjärntvättad av reklam
mest hela dan
Men lugn
Ingen fara för numera har jag blivit van
Dom lyckades till slut de jävlarna…

Reklam! Reklam! Reklam!

Ken Cassel
31/7-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-07-31 08:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel