Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon är långt bort


Blå, röda och gröna ljus över floden
vi gick tillsammans genom parken
monument och blod som spillts i annat land
det finns på våra händer, det syns i våra ansikten.

Ungdomen var ingen ursäkt
men jag förlåter henne ändå
för varje smutsigt tidningsomslag
för varje ansikte jag inte kände igen

Betalsamtal och vykort
och hon är långt bort
fotografier i en plånbok
och hon går längre bort för varje dag
någon borde nämna att jag
inte får se henne igen

Onsdag är den dagen jag dör
snyftar med stil
men fortfarande så vilsen
jag lyssnar inte på vad folk
säger; hon är en posör
en zebra i en fotoblixt.


Ungdomen var ingen ursäkt
men jag förlåter henne ändå
hon flyter längs med floder
och mynnar ut i stora hav




Fri vers (Fri form) av Hyonu
Läst 168 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-08-02 19:20



Bookmark and Share


    Melona
Så ödsligt, så innerligt och varmt skrivet! Poesi, må jag säga!
2018-08-27

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är en stark avslutning på en bra och tankeväckande text!
2018-08-02

    ej medlem längre
Vemodigt, i saknadens spår...
2018-08-02

  M:tin
Du är poet, inte jag ;)
2018-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Hyonu
Hyonu