Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Luffarens Spår

Jag vandrar
längst vägen
i luffarens spår
dammigt och torrt
strupen är törstig
och magen hungrar
min packning
är trasig och tom

pengar är
bara lappar
och materiella
ting döda
så kanske
luffaren tänkte
när allt
han begärde
var vatten och bröd
på sin fortsatta färd

jag vandrar
längst vägen
i luffarens spår
inte så enkelt
som jag
ville tro
strupen törstar
magen hungrar
allt jag begär
är vatten och bröd
på min fortsatta färd




Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 171 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-06 18:54



Bookmark and Share


  Fulbergarn
text som ger idéer

kanske skulle prova på
2018-08-06

  Larz Gustafsson VIP
"En luffare är jag som halkar
förbi i vägarnas grus
Mitt hjärta är hett som en masugn
och kallt som ett fattighus."
(Nils Ferlin)
2018-08-06
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter