Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tretton våningar

Jag står där
i gatlampans sken
och jag vet ju redan

att där är tretton våningar

ändå räknar jag
våning efter våning
i den kalla vinden
isigt snöblandat
piskar mot ansiktet

när jag blickar uppåt

det lyser i fönstren
på våning tretton
ikväll också
precis som igår
och alla andra kvällar

det vore så lätt
ett par steg fram

till porten

och sedan hissen upp

istället går jag vidare
bort från gatlampans sken
skyndar genom mörker
och isande vind

inte ikväll

kanske imorgon

eller i övermorgon






Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 346 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-01-17 22:34



Bookmark and Share


  Mfredrik VIP
Håller med de andra komm.
Rädd för svaret, bli sviken, förlora hoppet om svar öppnar avgrunden
2019-01-18

  bo.rackson
Vill ,men kan inte, törs inte - längtan i ensamhet.
2019-01-18

  Flisan
Känner den känslan som skriker längtan.
Och den tanken som nästan lyckas ta en hela vägen fram, men inte riktigt.

Ser allt i mitt huvud.

Bra skrivet.
2019-01-18

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin text ! Jag kan se hela scenen framför mig ...och diktarjagets vemod och osäkerhet! Bra!
2019-01-17
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter