Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©henrysdotter


Alla dessa somrar

Alla dessa somrar

då stod tiden still

och allt skulle
vara för evigt

när vi gick
över bryggorna

sorlet från badgästerna
och fiskmåsarnas
skriande

våra somrar
i båten

längst där ute
vid piren

vi

i

samhörighet

lyckliga stunder
i all enkelhet
i en guppande båt

längst där
ute vid piren

men inget
varar ju för evigt

eller hur?

nu är ni

sedan länge

båda borta
och jag står

här

med min
plasthink
i handen

till och med
krabborna
är borta

och när jag
blickar genom
grådiset

bort mot piren
där borta

tycker jag
mig kunna
se er

hur ni
lyfter era

händer

och vinkar
till mig




Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-19 23:24



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Mycket vackert förtäljd historia. Raderna rymmer mycket.
2018-12-20

  Annie b'larsson VIP
En väldigt fin dikt, som jag tyckte om från första början - genom berättelsen - fram till slutraderna. "tycker jag mig kunna se er / hur ni lyfter era händer / och vinkar till mig" - drömskt och vackert.
2018-12-20
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter