Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omtyckt


Hur känd man varit
I ett samhälle

Märks vid en begravning

På 1800-talet vid en
Vindpinad Bohusö

Upptäcktes upprört
Den makabra sanningen

Att det låg en tanig
gammelpiga och hus
-hållerska i kistan

Och inte den omtalade
populäre fete Politikern
Auktionisten och Handels
-mannen

Vid den "riktiga" begravningen
Noterade den nyinsatte prästen

Som fått skämmas
(Vid den smärre skandalen?)
I sina efterlämnade skrifter

Förvånat att det då kom nästan
dubbelt så fler sörjande
än den första gången

Vad det nu hade sin orsak i?







Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-08 06:30



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, man kan ju undra. Inget säger ju att politikern var bättre människa än pigan.
2018-08-08

  Viksten
Underfundig text
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP