Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Var det nu än är värt? )


Återuppbyggnad




Ett luftslott har svårt
att finnas kvar när det
Blåser upp till storm.

Men trots det gått så
många rykten om dess
hela existens så hittar
Kron-Kalle aldrig dit

Och inte går det åt
någon fastighets-skatt
el-avgift,eller behövs
till det nåt bygg-lov


Sen så finns det ju alltid
möjligheten att rasera
och börja om på nytt
igen.

Utan att förbruka jord
-klotet resurser allt för
mycket


Och tänk så många luftslott
en Stat med en befolkning
på närmre 10 miljoner

Bär med sig så väldigt tunt
som vägde de ingenting


Likt fria moln på äventyrlig
-hetens flyktiga våg


Ändå äger luftslottet sin
egen värdefulla betydelse

Som ingen Marknad
nog kan uppskatta

För varje människa att själv
få vara Kung eller Drottning
i sitt alldeles eget påhittade
förvaltandes rike.

Så förakta aldrig ett luftslott
i all sin osynlighet

Som ej ens ödets lott kan fås
att ändras på inte ens döden

För den finns där inuti
var levande människa,
vardag som helg utan

att behöva en särskild
Kristi himmelsfärdsdag
för att fritt få återuppstå

Likt en fantasi-eggande
fågel Fenix ändå?





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-03 08:18



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dint skrivet om luftslott, alltså våra drömmar. Dem ska vi vara rädda om.
2024-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP