Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan saga o verklighet.



Tomten är far till
apel o päronträd

Där de frodas i ler
-aktiga jord invid

August Törnkvist
gamla stuga som
nu blir renoverad


Tillsammans med
uthuset som inhyst
en kossa när det så
lyckligt begav sig

Och"Törnkvisten" själv
som
stolt brukade förkunna

Att han inhavde den
finaste gödselstacken


I hela Svea-rike helt
fyr-kantigt tillplattad

och ansad dagligdags
med spaden som även
Högg ut torkad dynga

Att elda med i spisen
När ryggen krånglade

Och ved då ej behövde
huggas o även sparades

Till annat tillfälle invid
den svarta Opeln där i
uthuset som lille gårds
-tomten än bor kvar i

Tillsammans med den
enögde vildkatten Svarte
Rudolf

Men det är något som
renoverande Statsbor.

Ej vet om,eller ens
vill kännas vid?


När de har så himla
mycket annat att tänka
och hålla reda på

även ute i den vida
stora cybervärlden














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-14 00:17



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En hyllning till den lilla människan på landet och samtidigt en känga till storstadsmänniskan.
2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP