Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De besuttnas lekstuga

Stolta fana som vajar högt
Så fransig du är i kanten

Dina färger starka och klara
Så grå och sjaskiga i vinden

Ditt styre som värnar om de svaga
Nu, så sorgligt nonchalant ditt sätt

Du starka kämpe för mänskliga rättigheter
Nu, så glömsk om ditt folk

Du byggdes på starka ryggar och stolta nackar
Nu torkar du din smuts på brustna drömmar

Stöttande, skyddande, hjälpande
Ord, nu så hopplöst tomma

Välfärd, uttalat med stolthet
Nu, översatt till ofärd

Ett land med möjligheter
För den som har medel

Den lilla människan knyter handen i byxfickan
Vi vänder oss i hopp upp mot de styrande
Och försöker låtsas att vätan som faller är regn

"Tillsammans mot framtiden"

Välkommen till Sverige
De besuttnas lekstuga




Prosa av Bhodi
Läst 467 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-15 23:01



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ett sant diktmonument!
Över tiden och ett
Land i gungning
Som återhämtar
sig eller faller
Alltmer?


2020-08-30

  Viksten
Starkt
Behövligt
2018-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Bhodi
Bhodi