Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄGEN NER MOT ÄLVEN


Vågor av frostig åkerjord,

spräckligt av nyfallet regn.

Bortkastad sten gräver sig in,

lägger sig mjukt i min hand.

Jordig och kall du fläckar mig,

låt mig andas genom din tyngd.

 

Vågor av frostig åkerjord,

talar med dimmig dräkt.

Jordad sten, gräv dig in,

fläcka mig med livet,

lorta mig med näring,

ge mig livets skafferi.

 

Vågor av frostig åkerjord,

mullrar, spänner och spricker.

Jordade bordkastade sten,

ta mitt övergivna överflöd.

Vagga mig i frostig dans,

låt mig andas genom din tyngd.




Fri vers av Sandra Hjärtedal
Läst 550 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-08-18 07:34



Bookmark and Share


  PEFJ - Poesi
Din poesi känns så lätt.
Fri, öppen och välkomnande.
Tack! =)
2022-11-24

  Svart svan
Frigörande text med jordnära inspiration... bra skrivet.
2018-08-26

  Drömfångare
Är här från Instagram :) Jättefin dikt!
2018-08-22

  Larz Gustafsson VIP
"Livets skafferi", som en låt med vår gamle trummis Jacob Gordin heter.
2018-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Hjärtedal
Sandra Hjärtedal