Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen med mörkret

Mannen med mörkret
Sitter och röker en cigarett vid fönstret
Hans mustasch är likvärdig hans själ, vild
Trots den sibiriska kylan i hans ögon framstår han som.. mild
Han propagerar för det senaste nytt från grönsaksbutiken
Mannen med mörkrets vision, hans passion är ett hälsosamt långt liv
Han spatserar längs Nirvanas stig med bestämda kliv
Mannen med mörket, mannen vid fönstret
Bär inget leende längre eftersom hans demon återuppstod
Han sitter hand i hand med sin rädsla och sitt tålamod
Auran som omringar honom är avvisande röd
Han drar ett bloss från cigaretten och säger spydigt ”Jag äter inte bröd”
Mannen med mönstret
Hans egenskaper bär ibland svarta kostymer
Han putsar sina runda glasögon samtidigt som han talar om olika enzymer
Hans lockar är svartare än hatet och de dansar då han gestikulerar
Han blir plötsligt tyst och låtsas att han inte funderar
På hur det känns att ge upp
Mannen med mörkret, mannen vid fönstret, mannen med mönstret
Han tar ett bloss från cigaretten, han sitter nu vid fönstret i lotus och demonstrerar sitt fokus
Alla ord från hans läppar är sanning, aldrig något hokus pokus
Han rynkar på ögonbrynen och tänder cigarett nummer två
För en gångs skull vet han inte hur det kommer att gå
Hur gärna han än skulle vilja kan han aldrig förstå hur det är att vara kvinna
Hans attityd är sval men hans avsikter verkar brinna
Mannen med det mörka håret vill alla väl av inga skäl
Hans harmoni verkar vara ren mani och det är svårt att veta vilken kategori
Han bör placeras i
Han gömmer sina känslor i sitt skägg och eftersom han gillar det naturligt
Så rakar han sig mycket sällan
Men hans uppsyn talar för honom vilket han starkt bestrider
Mannen med mörkret säger att allt är kärlek men jag ser att han lider
Han är saltet i mina sår och att älska honom svider
Mannen med mönstret är alltid fruktansvärt adekvat
Han spelar kärlekens advokat och han är mycket intresserad av mat
Mannen med mörket har väckt mitt hat
Något djuriskt i mig känner skam
För att jag hatar honom och jag känner mig ensam
Varken han eller jag vet varför vi är med varann




Fri vers (Fri form) av Linnea Roslund Erlandsson
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-18 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea Roslund Erlandsson
Linnea Roslund Erlandsson