Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlevnad


Överlevnad
Svart är ingen färg utan en nyans
En väl nyanserad storm i min bröstkorg
Tomheten dansar med smärtan till ett lågfrekvent ljud
Jag är en solklar ateist ack ledan tvingar mig att be till gud
Gud ler milt och skrockar vänligt ”Du är dömd att överleva”
Min själ förklarades tom och det finns inga färger värda att inreda
Jag minns det som igår
Trots att jag tog miste på längden av demonens hår

Omringad
Det går inte längre att febrilt leta efter svar
Så länge det finns människor är ovissheten allt vi har
Inga hjälpmedel existerar mot den absoluta sanningen
Smärta kommer smärta vill aldrig riktigt gå
Jag vill inte fly så jag söker styrka i ditt armband av Karneol
Städerna på Z berättade en historia
Män är farliga men alla bär gloria
Förde oförsiktigt och ogenerat in förintelsen i mig
Trots att jag bad och flera gånger sade nej

Onda ting kommer i tre
Stålsätt dig nu kan vad som helst ske
Målar in mig själv i ett hörn
Mitt inre barn fick sig en rejäl törn
Men
Kvinnor gjorda av Kevlar klarar kanske allt
Jag är ett öppet sår och tillvaron kryddar med salt
Men jag är trots allt
Dömd att överleva




Fri vers (Fri form) av Linnea Roslund Erlandsson
Läst 227 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-19 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea Roslund Erlandsson
Linnea Roslund Erlandsson