Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föraktet

föraktet 
från sina höga hästar ser det ner på mig
föraktet åldras aldrig
det är svalt och det vet alltid bäst

självkänsla tänker jag
är det helt enkelt konsten att se ner på andra
förgöra dem med avmätt precision
för att stå över osårbar och stolt?

eller är värnet emot nedgörande förakt
en liten lykta inombords
som signalerar hopp trots allt
ett litet kärleksljus i nederlagets stund?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-20 15:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den människa som påstår att han/hon aldrig känner förakt är självgod.
Självgodhet föraktar jag.
2018-08-20

  Peter Olausson VIP
Läser, inser att orden leder mig till att vara på båda sidor av ett fönster, samtidigt. "Föraktet fattas mig" - som en saknad, som en trygg följeslagare? Knappast väl? Jag läser kärleksljuset, det som lyser genom det fönster jag tycker mig se. Hopp finns det alltid!

2018-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger