Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släktträdet

Det visade
sig att Märtas
mor egentligen
var hennes faster

och att morbror
Hjalmar faktiskt
var hennes far

en trolovning
som sprack
och Hjalmar
stod ensam kvar

med lilla Märta

en adoption
i bästa
välmening
till den
barnlösa systern

sen

visade det
sig att
Märta
hade två
halvsystrar

som lika väl
kunde vara
hennes kusiner

samma mor
olika fäder
men dessa
var i sin
tur bröder

det vill
säga att

efter trolovningen
med Hjalmar
rymde Märtas mor

med Hjalmars bror

de två
halvsystrarna

eller hur
var det nu

kusiner kanske

hann hon
aldrig träffa

den ena
for till
Amerika
och sökte
lyckan i
rampljuset
bland dåtidens
filmstjärnor

och den
andra for
till Köpenhamn
och fann ett
annat rampljus
bland gränder
krogar och
lösdrivare

Och hur gick
det då för
lilla Märta?

Hon gifte
sig med
grannpojken
fick en
barnaskara
på sju

och förgrenade
således släktträdet
ytterligare i flera led




Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-20 19:27



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Ja så gick det till ibland.
2018-08-21

  Larz Gustafsson VIP
Det visade sig att Ted Bundys "far" var hans morfar och att hans "syster" var hans mor.
2018-08-20
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter