Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spårvagnen



Spårvagnen är fortfarande i tjänst. Den håller sig fast med sin strömledare i ledningen ovan. Sexan är proppfull igen. Man har sprungit i onödan. Hann inte ikapp. Konduktören kör igång. Passagerarna djupt inne i sina tankar reser inte ens sina blickar. Spårvagnen rör sig bortåt med gnisslande fart. Försvinner i dimman bortom korsningen.

Hjärtat trängs. Bröstkorgen rasslar andfådd. Grönskande öar sjunker i djupet med sin ungdom.

Jag kan fortfarande nå framtill dig. Jag kan hålla i dina händer. Barnröster viskar hosianna i skymningen. Dammens befästning rasar samman. Flöden sköljer bort tills gryningen täcken av nattens dödskamp. Morgonen stoltserar med sin tomhet. Det finns ingen som ska rätta till din kudde med sina händer.




Fri vers (Prosapoesi) av Ildikó Asztalos Morell
Läst 312 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-23 21:33



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fint flöde i texten, som lockar till läsning.
2018-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Ildikó Asztalos Morell
Ildikó Asztalos Morell