Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ej vackla nå rätt fackla!

Gift dig bara för kärleks skull
inte till gods eller gull...
De är ju kalla ting
i kärlek ger de
av sig själva
ingenting...

Visst, de kan soligt glittra
men de kan aldrig
glatt tillsammans
med dig om något
roligt kvittra
inte ens heller
med dig
skojande fnittra...

Jovisst kan de lysa...
Men skulle du hosta
och börja nysa..

Och lite hjälp och medkänsla efterlysa...

Sådan enkla saker som detta
orkar väl inte tingen
varken bära på eller
ens tänka sig att hysa...

Bäst är det att redan då från början
skaffa sig nå´n form av extra mys
till exempel en värmande filt
för att åtminstone slippa ett:
Att även kroppsligen förfrysa!


































Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-28 13:16



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Ja hellre stå i skuld
än att gifta sig för guld
för det är som att
i frysboxen sitta och mysa
och man vill bara frysa
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt