Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yttrandefrihet

 

Det finns yttrandefrihet här i Sverige
ja, det finns det, absolut
men bara för att det finns yttrandefrihet
bara för att man säger någonting
kan man inte förvänta sig
att den andre ska vara tyst
och inte säga emot en.

Exempelvis om någon säger:

Himmel vad jag älskar blommor

Och så säger någon annan:

Nej, blommor är det fulaste som finns.

Då brukar folk komma med argumentet
nä, vänta nu lite, jag har yttrandefrihet
jag får visst säga att jag älskar blommor.
Absolut får du ju säga det.
Visst får du framföra dina åsikter
men man får också vara beredd på
att den andra kanske kommer att svara

att den andre kommer att säga något tillbaka.

Det är sådant som gäller i det mesta
om man säger något
så kan man faktiskt förvänta sig
att någon kommer att hojta
och säga emot.

Försök att respektera varandra
bara för att du har rätt att säga någonting
säg det inte om du gör folk
arga och ledsna, så himla onödigt.

 

 

 

Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic

(2018 - 08 - 29)




Fri vers av Arnela
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-29 16:35



Bookmark and Share


  Fulbergarn
bra med blommor och det var en bra blomma du skrev här
2018-08-29

  Solstrale VIP
Bra sagt, och den som säger blommor är det fulaste jag vet, kan ju i te ta ifrån att jag älskar blommor, :);)
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela