Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med kärlek nås allt...

En fiende skall man bjuda
på en kopp kaffe, på mat,
person säger så klart nej!

Nästa gång man ses kan
bjuda in den personen på
fest, att många kommer dit,
kul om du också vill va´me´...
Personen backar, nej tackar...

Efter en tid ser jag, när jag
är ute och går att den personen
håller sig undan, så underbart
skön känns då denna rundan...

Inget medhåll får den personen
någonstans inte en chans, som har
blivit inbjuden, ej förbjuden,
och själv tackat nej... Jag har till
och med hört att folk har sagt,
du har ju ditt val själv lagt...

Utan ett ont ord på vägen blev jag fri
och jag hade till och med ett starkt alibi att jag
hade varit otroligt generös och fördomsfri...
Så med arbetsmetod kärleken gick jag ut
som en solklar vinnare ur leken...

Trots att jag från början var en vek en...

Men tack vare en god idé kunde
jag till slut vända på steken...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-29 16:51



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själv älskade hon en gång i tiden bakelser. Länge höll hon upp sedan med denna frestelse. Sedan provade hon en efter många års uppehåll. Den borde ha smakat henne. Det gjorde den inte. Efter ytterligare något dussin år blev hon bjuden på fest och där fanns det även kakor, tårta och bakelser. När det ändå var fest så. Plötslig satt biten där i munnen, första tuggan, andra, så var bakelsen uppäten. 'Med sådana (släktingar) vänner, vem behöver fiender?'
2018-08-30

    ADI Nehlin
Klokt!
2018-08-29

  Solstrale VIP
Jag har lika samma erfarenhet minsan, omvänd psykologi kan hjälpa ibland...
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt