Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag vore en hund

Jag skulle behöva skaka av mig - som en hund skakar regn ur pälsen - mina pålagringar av stress och spänningar, oro, skuld och skam, andras projicerade bitterhet, jag skulle behöva trampa runt som en hund för att platta till gräset och sedan belåtet sjunka ihop totalt lealös och avslappnad, tung i kroppen av sömn och stillsam glädje. 
Om jag vore en hund.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 787 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2018-09-02 11:36



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Men skämmas som en hund över att ha 'gjort dåligt ifrån dig', det slipper du. Och en hund kan dö, bli överkörd av bussen eller få cancer. Det kan även du i och för sig, pennan blir dock använd blott du nyttjar den. I minnet kan en hund som skakar av sig vatten då det regnar, är väl bara naturligt, stannandes i minnets underbara vrår.
2018-09-08

    J. Herward
Denna primat har det inte lätt, inte som de övriga utav däggdjuren, hon håller gärna fast vid dåtiden och negativa erfarenheter.
2018-09-02

  walborg
En hund lever här och nu och det kan vi lära oss lite av ibland
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger