Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor på havet

Kustbevakningen i Boston
använder avancerade matematiska program
för att hitta människor
som drivit ut till havs

Glädjen i arbetet
är att kunna ringa
nära och kära
och säga vi har hittat den människa
som ni älskar och saknar

Italienska kustbevakningen
hindrar frivilligarbetare
som försöker rädda människor
som driver omkring på Medelhavet

EU betalar
libyska kustbevakningen
för att stoppa människor
att fly över havet

I Bryssel samsas tjänstemännen
med företagen lobbyisterna och politikerna
tittar på människorna från Babels torn
genom kikare och kameror

Ser människorna på havet
som riskerar livet
gömmer humanismen
under mängder av papper

Glädjen i arbetet är att låtsas
att vi måste skydda den rika världen
från den fattiga och att människorna på havet
är flytande problem och inte lidande människor




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-04 05:21



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om våra olika sätt att se och agera!
2018-09-05

  Anya VIP
En text med starkt politiskt budskap. Jag blir berörd av det du skriver.
2018-09-04

  Kjell Åhsberg
Bra belysning av hur olika vi betraktar människor beroende på varifrån de kommer. Skrämmande!
2018-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP