Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kusten är trolsk


att krypa innanför

Det bryter
strandstenen reser
fram och tillbaka
i dyningens tafattlek

Ejderdagiset
lyfter och sjunker
under havstrutens
hungriga ögon

århundradens blickar
spanar
efter segel
och vrak

badhjävlar
spönissar
ålakråker
förpestar tiden

och sitter
på klipporna
skriver olycklig
kärleksdikt

skiten
rinner vit
efter bergen
förpestad granit

de tidlösa
tar sig en gök
gapskrattar
åt elendet






Fri vers av tom boreland
Läst 392 gånger
Publicerad 2006-06-12 23:39

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland