Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En repris.


Nu ska jag berätta om livet, science fiction är det.

 

Nu ska jag berätta om livet! 
Jag låg och tänkte på det inatt när jag inte kunde sova, det är science fiction.

När jag föddes var det krig och ransonering. Jag lärde mig tidigt säga kupong. Pukong, sa jag.
Vi bodde i ett litet torp i skogsbrynet, i utkanten av byn.
Jag hade en vacker mamma, som var hemma, och jag hade en pappa som jobbade på vägarbeten. 
Jag var ensam men jag lekte med katten och hönsen.
Min värld var inte större än så. 
Jag hade aldrig sett en bil. 
Jag var glad för det mesta, åtminstone i två, tre år.

Plötsligt teleporterades jag till 2018.
Här sitter jag i ett hus i utkanten av en folktom by. Alla har dött.
Folk bara dör.
Men jag har bil så jag kan ta mig härifrån, om jag vill. Och internet. Facebook. Där umgås jag med hela världen.
Eller om det är som Zygmunt Bauman, som också dog häromdan, sa, att det är en spegelsal? En ekokammare. Man hör bara sig själv. 
Fast jag har ju varit ganska ensam av mig jämt.
Egentligen har jag haft tur.
Bara det inte blir krig igen. 
Det räcker nog inte med ransonering i så fall.

Sådant är livet. Science fiction.

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-06 22:14



Bookmark and Share


  Ebba AA
Jag uppskattar din ärlighet
Du har stor talang som poet:-)
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger