Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Kära politiker. Förlåt om jag låter bitter. Ni gör oftast ett bra jobb och vill nog göra Sverige till en bättre plats. Nu ska jag gå och rösta! ;-)


Den färgglada röran

Lila, ljusblå, mörkgrön, blå - orange, hoppas på revansch. Försöker bli hel, genom att blunda för det de tycker är fel. Sjunger falskt i kör och tror att ingen hör.
Den blå sa:"jag vill inte dela med mig mer, om det inte nåt tillbaka ger".

Den röde sa: " Jag är generös och tolerant . Delar med mig av varje brödkant."
En vinröd går upp till kamp, mot varje kapitalistpamp. Med en rosa, de regnbågsflaggan sträcker högst i tak, säger sig värna om varje smak. Ändå de oliktänkande rata, för de är inte välkomna på deras gata. Gör sig själv till en knut. Och hans godhet får ett slut.

En vit sa: "de svarta blir bara fler och fler!"
En gul sa: "Allt är dåligt som sker".
En brun sa: "De måste ut. Vi då på allt de dåliga får ett slut. Allt går som en dans, om ni följer oss som en svans".

En grön sa: "allt är bra, vad är det ni ser? Det är mot naturen, som allt det onda sker. Men vi köper en cykel på el. Då går inget fel"


Alla färger dragna vid en kam. Alla badar i samma ankdamm. Men gå för allt i världen och rösta ändå! Annars har du ingen i fyra år att klaga på!





Bunden vers (Rim) av Margo
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-09 14:30



Bookmark and Share


  Margo
Tack Sverkas! :-)
2018-09-10

    ej medlem längre
Gillar tonen och budskapet som riktar blicken en bit framför nästippen :)


2018-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo