Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mörkret finns inga skuggor

Vi talar förbi varann
runt om Oss
och låter våra ord rinna
genom varandras öron

Vi talar i gåtor och ger inga svar
Det mörknar
och gör oss blinda
famlande händer
söker
händer att hålla fast i

Kanske finner jag dig inte igen
Vem vet vad som gömmer sig i ovissheten
I det förlorade förståndet

Vem vet hur många dagar vi har kvar
Dessa dagar som räknas i rätt och fel

Om jag vinner
vad är priset?
-Ett ihåligt eko av två vilsna människor
dömt att studsa mellan väggar
i vårat hus
tillbaka
och tillbaka igen
tillbaka
tills det slår en i hjärtat och landar som en gnagande parasit
i
hat orättvisor feltolkningar missunnsamhet och till sist ensamheten

Vem vill leva i gränslandet mellan hopp och förtvivlan
När broar byggs upp och raseras
vem orkar
bygga
när stormen går

Jag älskar dig som så
när vi lever som två

När skratten tystnar ekot

spelet är spelat

du fattar min hand
och leder oss över bron

Har vi då räddat det som
är Oss
eller ett sken av
det som var




Fri vers av Tildus
Läst 188 gånger
Publicerad 2018-09-16 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tildus
Tildus