Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett ordflöde i mängden - vars syfte, mening och innebörd ännu ej riktigt ens för mig själv är helt klar i nuläget Men tanken är det som i stunden gör mig berörd ...


Jag söker motiv ...

... att kunna få fånga
upp 
men inte genom ett objektiv
utan
i mitt verkliga liv
utanför redigerade
filmklipp och den perfekta
stillbildsrutan

Vill inte vara 
en yrkesskadad
fotograf
ej heller 
en modell

Det gör så ont
att leva på en 
ständigt lika oavslutad
serie perfekt fångade moment
och ögonblick som
förevigats 
och bränts
in i mitt hjärta och min själ
utan någon tråd 
som håller dem samman

och i en form
som är lite mer beständig
än att den lika gärna
kan skickas vidare
i valfritt format
för att avnjutas av någon annan

Att leva som en modell
är en livsstil 
minst lika speciell
som för den som befinner sig
bakom objektivet
och som fångar ögonblicken
man vill få minnas ifrån livet

Modellens liv
har dock motivet i fokus
likaså
Blott bara att 
modellens roll är
att skänka ögonblicken
innehåll och synbar innebörd
i ljuv förening

för någon annans
njutnings skull

än sin egen ...

Det motiv jag söker i mitt liv
kan inte fångas av något
kameraobjektiv

Mitt sökta motiv
har ett mer mångfascetterat
perspektiv
då det är en film
 utan slut
En film där jag
tillsammans med 
den dig som är ämnad för mig
har huvudrollen

och där ögonblicken 
vi söker i vårt gemensamma liv
i sig utgör njutbara motiv
vars olika perspektiv
är det som utgör grunden
för de minnen vi samlar på
och skapar gemensamt

utifrån det liv vi lever
här och nu
vi två 

för att vi ska kunna
unna oss själva
på ålderns höst
att få avnjuta allt det underbara
vi upplevt tillsammans
och skänkt varandra

när vi sitter hand i hand
nära, nära tätt intill varann
på en liten parkbänk
längs vägen genom livet
eller varthän
vi nu råkar finna
vårt tillfälle till ro

kanske i sängen
eller soffan i tv-rummet
i det hem vi byggt vår trygghet
och där vi allra helst
redan från början önskat
att vi på ålderns höst
ska få ha vårt gemensamma bo ...

Men då du ännu ej infunnit dig
riktigt än i mitt liv
har jag lite svårt för 
att finna detta mitt sökta motiv ...

Ty du fattas mig
och jag behöver verkligen dig

nära, nära tätt intill mig ...

... här och nu ...

 

 

 

 

__________________________

Publicerad här tidigare i augusti 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-20 07:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bättre att ha mål att sträva efter än att inte bry sig om någonting...längtansfulla rader...
2018-09-26

  Kungskobran VIP
Längtan längtan och åter längtan
2018-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP